ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΑγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

όπως αντιλαμβάνεσθε από τα μηνύματα ΠΙΣ και ΙΣΑ που σας προωθούμε τα θέματα που προκύπτουν για τη λειτουργία των ιατρείων μας είναι πολλά. Για καθένα από εμάς ανακύπτουν ζητήματα ιατρικής δεοντολογίας, ιατρικής ευθύνης, προστασίας των ασθενών μας αλλά και των εαυτών μας και των οικογενειών μας και βέβαια ζητήματα οικονομικά και φορολογικά-ασφαλιστικά.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι έχει γίνει μία σοβαρή προσπάθεια από το Σύλλογο να εξασφαλισθούν από την Περιφέρεια προστατευτικά γυαλιά-ο Αντιπεριφερειάρχης εχθές με ενημέρωσε ότι δεν έχουν παραλάβει κάτι- ενώ έχει ζητηθεί από προμηθευτές να μας εξασφαλίσουν αντισηπτικά χεριών με έξοδα του Συλλόγου-ελπίζω να έχουν την απαραίτητη ποσότητα τις επόμενες ημέρες. Επίσης σήμερα στάλθηκε από τον ΠΙΣ επιστολή στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών ζητώντας ανακουφιστικά μέτρα για τους ιδιώτες ιατρούς.

Εντούτοις δεν ξέρω πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για αυτό καθώς μάλλον δεν υπάρχουμε στο χάρτη του Υπουργείου. Εκτός αν κάποιος από εσάς άκουσε κάποιον να ευχαριστεί και εμάς που προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε περιστατικά στην κοινότητα ΑΟΠΛΟΙ. Να σας ενημερώσω ότι η 6η ΥΠΕ δεν έχει καν απαντήσει στην επιστολή του Συλλόγου όπου αιτούμαστε προστατευτικό υλικό , πόσο μάλλον το Υπουργείο που έχει λάβει επιστολές από πολλούς Συλλόγους μεταξύ των οποίων και το δικό μας.

Επιπλέον θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ως τώρα όποια πληροφορία έχουμε από το Νοσοκομείο (πχ 1ο κρούσμα, ιχνηλάτηση, κλπ) είναι ανεπίσημη από τα μέλη του ΔΣ που είναι νοσοκομειακοί.

Κατόπιν όλων αυτών, ο καθένας από εμάς πρέπει να πράξει κατά συνείδηση, κατά πράξη και περίπτωση μην ξεχνώντας κανόνες ασφαλείας και ιατρική αστική ευθύνη. Ο χαρακτηρισμός του επείγοντος και η ηθική μας υποχρέωση προς τους ασθενείς μας δε νομίζω ότι επιβάλλονται με επιστολές του ΠΙΣ ή του ΙΣΑ όταν επίσημα η Πολιτεία δεν έχει πάρει θέση και δεν έχει νομοθετήσει σχετικά.

Καλή δύναμη σε όλους μας

Η Πρόεδρος του ΙΣΛ
Μ. Τσιρώνη